بهترین استفاده از اوقات فراغت برای دانش آموزان

آنچه در این مقاله می خوانید

پرکردن مفید اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان به یک معضل برای خانواده ها تبدیل شده است. برخی افراد فکر می کنند فراغت برابر با بیکاری است در حالی که اوقات فراغت از جمله زمان های با ارزش زندگی انسان است. دانش آموزان در ایام فراغت می توانند به کارهایی که علاقه دارند بپردازند و تجربیات خوبی به دست آورند. حتی گاهی همین کارهایی که در اوقات فراغت انجام میدهند سبب می شود که مسیر زندگیشان عوض شود به این صورت که برای مثال دانش آموزی که در تعطیلات تابستان به کلاس نقاشی یا موسیقی می رود و در این عرصه استعداد و علاقه نشان می دهد کلا سرنوشتش عوض می شود و به سمت هنر سوق پیدا می کند.

اوقات فراغت یکی از مهم ترین تایم های زمانی برای دانش آموزان است تا بتوانند در کنار تحمل بار درسی فزاینده ای که دارند، ریکاوری شوند. در این مقاله از مجتمع آموزشی کیان می خواهیم به بررسی بایدهای برنامه ریزی و ایده های برنامه ریزی برای اوقات فراغت بپردازیم. همچنین شما در نقش والدین می توانید با برنامه ریزی صحیح در این زمینه و به کارگیری ابتکار عمل، اوقات مفرح و در عین حال مفیدی برای دانش آموزتان فراهم کنید که به صورت هدفمند باعث رشدشان شود. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

معایب عدم برنامه ریزی برای اوقات فراغت

کارشناسان اجتماعی تایید کرده اند که اگر برای اوقات فراغت برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد بسیاری از ناهنجاری هایی که ممکن است در آینده گریبان گیر فرد شود از بین می رود.
وقتی دانش آموز در اثر نداشتن برنامه برای اوقات فراغت مناسب دچار بلاتکلیفی شود و به این فرایند عادت کند که در هنگام آزاد بودن وقتش به هر آنچه که در مقابل راهش قرار می گیرد واکنش مثبت نشان دهد ، این طرز فکر مقدمه ای می شود برای شروع بسیاری از بزهکاری ها و کار های ناشایست اخلاقی در آینده.
آمار ها نشان می دهد که میزان بزهکاری در بین دانش آموزانی که هیچ اوقات فراغت برنامه ریزی شده ای در فصل تابستان نداشته اند، افزایش میابد.
در طول تاریخ ، اغلب افرادی که چیزی را کشف و یا اختراع کرده اند در اوقات فراغت خود به نتایج ارزشمندی رسیده اند و در مقابل اکثر افرادی که دچار اعتیاد و منکرات اخلاقی می شوند هیچوقت در زندگیشان اوقات فراغت برنامه ریزی شده ای نداشته اند.

 

ایده هایی برای پر کردن اوقات فراغت

حال که با اهمیت برنامه ریزی برای اوقات فراغت بیشتر آشنا شدیم، نوبت آن است تا به ارائه  ایده هایی جذاب برای پر کردن این زمان ها بپردازیم:

 

خواندن کتاب های غیردرسی

کتاب خواندن یکی از آموزنده ترین و جذاب ترین فعالیت ها خصوصا برای دانش آموزان علاقه مند به مطالعه است که می توان در برنامه اوقات فراغت دانش آموزان گنجاند در عین حال که این فعالیت نیاز به امکانات خاصی جز یک کتاب ندارد که آن هم می توان از کتابخانه قرض گرفت. همچنین آشنایی با فضای کتابخانه برای دانش آموزان درسنین کمتر باعث ایجاد حس خوب و یادگیری نظم و انظباط در دانش آموزان می شود.

شرکت در کلاس های ورزشی

یکی دیگر از فعالیت های مفید برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان که همچنین باعث ایجاد حس خوب و افزایش حس اعتماد به نفس و خودباوری در دانش آموزان می شود ورزش کردن است. می توانید درباره علاقه فرزند خود نسبت به انواع رشته های ورزشی با او صحبت کنید و او را به کلاس آموزشی در رشته ورزشی که مورد علاقه‌اش است بفرستید.
همچنین تاریخچه آغاز فعالیت ورزشی در بسیاری از قهرمان ورزشی و المپیک به اوقات فراغت برمی‌گردد که برای اولین بار در اوقات فراغتشان با ثبت نام در یک رشته ورزشی استعداد و علاقه‌شان کشف شده است.

فعالیت های هنری

فعالیت های هنری از دیگر کارهای سرگرم کننده است که همچنین باعث شکوفایی دانش‌آموزان می شود که همچنین در رشد و تعالی رفتار و آداب آن ها تاثیرگذار است. شرکت در کلاس های نقاشی و خط، موسیقی، سفالگری و سایر رشته های هنری انتخاب مناسبی برای اوقات فراغت و همچنین آینده فرزندانتان است.

شرکت در کلاس های آموزشی

شرکت در کلاس های آموزشی برای دانش آموزان، به خصوص در تابستان ایده جذابی است. اما با این حال باید توجه کنید حجم آموزش در زمان محدود تابستان کمتر بوده و جنبه تفریحی و سرگرمی بیشتری داشته باشد. از جمله این فعالیت ها می توان به آموزش یک مهارت جدید مانند یادگیری یک زبان خارجی، کامپیوتر، رباتیکز و آشنایی با یک زبان برنامه نویسی اشاره کرد.

اما به یاد داشته باشیم که هیچگاه نباید دانش آموزان را مجبور به انجام کاری کرد. مثلا اگر می خواهیم دانش آموز ما به کلاس زبان برود برایش یک دلیل منطقی بیاوریم که چرا کلاس زبان خوب است وچرا ازاو می خواهیم که به این کلاس برود. چون اگردانش آموز به اجبار خانواده به کلاس برود نه تنها سعی نمی کند چیزی یاد بگیرد بلکه به مرورازآن رشته متنفرهم می شود.
کلا اجبارکردن دانش آموزان به انجام کاری اشتباه است بارها شده که والدین این پاسخ رابه دانش آموزمی دهند که این برای تو خوب است و صرفا به همین بسنده می کنند در حالی که تا دانش آموز قانع نشود و دلیلش را نداند آن کار را انجام نخواهد داد.
بهترین کاری که می شود انجام داد این است که قبل از اینکه دانش آموزمان را به کلاسی بفرستیم از خود او سوال کنیم که به چه موضوعاتی علاقه مند است و اگر او خودش هنوز دیدگاهی از علاقه مندی اش ندارد و نمی داند چه باید بکند خودمان با پرس و جو و شناختی که از فرزندمان داریم اوقات فراغتش را پر کنیم.

گردش های تفریحی

مسافرت رفتن و گردش های تفریحی همراه با خانواده یا دوستان با نظارت والدین یکی دیگر از فعالیت های مفرح و با نشاط برای پرکردن اوقات فراغت دانش‌آموزان است که کمک زیادی به ریکاوری آن ها و آماده شدن برای سال تحصیلی جدید می کند برای مثال رفتن به مسافرت، بازدید از ییلاقات اطراف شهر، رفتن به موزه و سینما و پارک های درون شهر گزینه های مناسبی هستند.

یاد گرفتن یک مهارت

مهارت‌های زیادی مثل انواع هنرها، انجام کارهای دستی، نجاری، داستان‌نویسی، برنامه‌نویسی، باغبابی یا ساخت وسایل کوچک وجود دارند که می‌توانید به اقتضای سن فرزندتان، در اوقات فراغت دانش آموزان بگنجانید. کلاس‌های مختلفی برای یادگیری این مهارت‌ها وجود دارد و برخی از مدارس هم ممکن است در پایگاه‌های تابستانی خود این مهارت‌ها را آموزش بدهند. به این مهارت‌ها به چشم گذراندن وقت اضافه نگاه نکنید چون هریک از آن‌ها در کشف استعداد و علایق فرزندتان، پیدا کردن مسیر آینده یا در انجام بهتر کارهای عمومی در هر شغلی که باشند به آن‌ها کمک خواهد کرد و یک ارزش مضاعف محسوب می‌شود.

مجتمع آموزشی کیان

از دبستان تا دانشگاه با شما هستیم...

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست